~ KÖRTÉS GORGONZOLÁS PIZZA ~
sponsored links
?HOZZÁVALÓK?
Tészta :
- 25 dkg liszt
- 1 mk cukor
- 10 g friss élesztõ
- 2 ek olívaolaj
- 1 tk só
- langyos víz
Feltét :
- 2 fej lilahagyma
- 2 db körte
- 15 dkg gorgonzola
- csilipaprika
- durvára vágott dió
- durvára vágott dió
- só, bors
- olívaolaj
- Kevés langyos vízben elkeverjük a cukrot és az élesztõt, majd hagyjuk felfutni.
- A lisztet összeszitáljuk a sóval, közepébe mélyedést készítünk, ide öntjük az olajat, a felfutott élesztõt és az egészet alaposan kidagasztjuk. A tésztát, meleg helyen 45 percig kelesztjük.
- A hagymát felszeleteljük és egy serpenyõben, kevés olajon megdinszteljük. A körtének eltávolítjuk a magházát és 1 cm - es szeletekre vágjuk.
- A megkelt tésztát átgyúrjuk, majd vékonyra kilapogatjuk. Azután rárakjuk a hagymát, elhelyezzük rajta körteszeleteket, rámorzsoljuk a sajtot, megszórjuk összevágott csilivel és dióval, majd sózzuk, borsozzuk. A tetejét megcsurgatjuk olívaolajjal és forró ( 220 °C ) sütõben kb 10 - 12 perc alatt készre sütjük.