~ KÓKUSZTORTA ~
sponsored links
?HOZZÁVALÓK?
Piskóta :
- 6 tojás
- 6 ek Ataisz eritritol
- 7 , 5 dkg Ataisz zabpehelyliszt
- 3 dkg Ataisz kakaópor
- 2 ek étolaj
- 1 kk szódabikarbóna
Krém :
- 7 dl tej
- 2 tasak vaníliás pudingpor
- 10 dkg kókuszreszelék + a bevonáshoz
- 10 dkg vaj
- 3 - 4 ek Ataisz eritritol
- A sütõt 200 °C - ra elõmelegítjük. A piskótához a tojást habosra keverjük az édesítõvel, majd kisebb adagokban óvatosan hozzáforgatjuk a szódabikarbónás, kakaós lisztet és az étolajat. A masszát 3 db 18 vagy 20 cm - es sütõpapírral bélelt tortaformába simítjuk és kb 15 perc alatt tûpróbáig sütjük. ( megsüthetjük egy formában is, de akkor számoljunk több sütési idõvel és azzal, hogy a piskóta kissé felpúposodik, egyszerûbb megoldás : ha külön - külön készítjük el a masszát, így nem kell a vágással sem bajlódni )
- A krémhez megfõzzük a tejben a pudingport, majd azonnal hozzákeverjük a kókuszreszeléket és az édesítõt. Miután a krém kihûlt kihabosítjuk a vajjal.
- A krémet 3 részre osztjuk, a 2 / 3 - ad krémet a piskóták közé kenjük, a maradékkal pedig bevonjuk a torta tetejét és az oldalát. Kókuszreszelékkel, kókuszchips - el és idénygyümölccsel dekoráljuk.