~ KÓKUSZTALLÉR ~
sponsored links
Villámgyors édesség kókusszal és egy kevés csokoládéval. Remek tojásfehérje mentõ recept, hiszen ha marad két árva tojásfehérjénk és nem akarjuk betenni a mélyhûtõbe, akkor máris neki állhatunk ennek a frankó receptnek. Bár én direktbe csináltam, így a két sárgája ment a panírozáshoz. Ebbõl az adagból 20-22 db. kókusztallér jön ki. Finom, ropogós kekszféleség uzsonnára vagy a tízórais dobozba. Pár szem tallérral és egy pohár tejjel jól is lakhatunk máris. Ha nagyon egészségesen akarjuk fogyasztani, akkor a porcukrot helyettesítjük megfelelõ adag édesítõszerrel is. Nálunk pillanatok alatt elfogyott.
Hozzávalók: 200 gr. kókuszreszelék, 2 db. tojásfehérje, 80 gr. porcukor, 2 evõkanál tejpor, 1/4 mokkáskanál só. Mázhoz: 100 gr. keserû csokoládé.
A kókuszt tálba szórjuk, majd hozzáadjuk a tojás fehérjéket, a porcukrot, a tejport és a sót. Kézzel, vizes homok állagúra gyúrjuk.
Veszünk egy gyúrótáblát és rászórjuk a kókuszt. Sodrófával ujjnyi vastagságú téglalappá nyújtjuk-formázzuk, majd egy közepes kb. 5 cm-es pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk belõle a tallérokat.
A kész tallérokat egy sütõpapírral bélelt tepsire rakosgatjuk, majd elõmelegített, kb. 180 °C-fokos sütõben pirulásig sütjük.
Míg sülnek a tallérok, addig a csokoládét vízgõz felett felolvasztjuk és melegen tartjuk. A megsült és egy kissé kihûlt tallérok talpát megmártjuk az olvadt csokoládéban, majd csokival felfelé lerakosgatjuk õket.
Hideg helyen megdermesztjük, hogy a csoki megszilárduljon rajta. Fémdobozban tároljuk.... már ha marad belõle egyáltalán...