~ KÓKUSZOS MÁLNÁS RESZELT LINZER ~
sponsored links
Tészta :
- 28 dkg liszt
- 2 ek kakaópor
- 8 dkg porcukor
- 15 dkg vaj
- csipet só
- 3 tojássárgája
- 1 - 2 ek tej
Töltelék :
- 3 tojásfehérje
- 10 dkg porcukor
- csipet só
- 10 dkg kókuszreszelék
- kb 15 - 20 dkg málna ( fagyos )
tetejére : - 5 dkg étcsokoládé
tetejére : - 5 dkg étcsokoládé
- A lisztet, a sót és a kakaóport összevegyítjük, majd elmorzsoljuk benne a vajat, azután a tojássárgák hozzáadásával az egészet összegyúrjuk. Szükség esetén adjunk hozzá tejet, ha nem állna össze a tészta, majd két egyforma gombócra osztjuk és átlátszó fóliába csomagolva a mélyhûtõbe tesszük legalább 2 órára.
- A tojásfehérjét a sóval félig felverjük, majd kisebb adagokban hozzászórjuk a cukrot és kemény habbá verjük, végül összeforgatjuk a kókuszreszelékkel.
- Egy kb 20 * 30 cm - es tepsit kibélelünk sütõpapírral és az egyik tésztagombócot nagy lyukú reszelõn a tepsibe egyenletesen belereszeljük. Rásimítjuk a kókuszos habot, megszórjuk málnával, majd ráreszeljük a másik tésztagombócot.
- 180 °C - os sütõben kb 35 - 40 perc alatt készre sütjük. A csokoládét vízgõz felett megolvasztjuk, majd a kihûlt sütemény tetejére csurgatjuk.