~ KÓKUSZOS CSOKOLÁDÉS GRÍZTORTA ~

2017-11-07

sponsored links


















Egy gyors torta, ha hirtelen ennénk valami édességet... Kb. 20 perc alatt el is készül és csak egy kicsit kell várni arra, hogy lehûljön és már kanalazhatjuk is. Szerintem jó, ha van egy ilyen recept a tarsolyunkban, mert bármikor ha ránk tör az édesség utáni vágy, vagy betoppannak hozzánk váratlanul vendégek, akkor egy csevej mellett máris összedobhatjuk, akár velük is ezt a könnyed desszertet. Mire az elsõ koccintáson túljutunk, addigra a torta is elkészül. Azt hiszem, ha a hozzávalóit nézzük, akkor az minden rendes háztartásban megtalálható, mert nem kell hozzá semmi különleges dolog. Kókusz, búzadara, tej, vaj, csoki és egy kevés cukor... És ezzel kész is a felsorolás. Ugye nem is bonyolult! Nálunk oda vannak érte. Én is, fõleg, hogy nem kell sütni sem.

 
Hozzávalók egy zsúrtortához: 1/2 l. tej, 100 gr. tea vaj, 100 gr. cukor, 1/2 mokkáskanál só, 150 gr. kókuszreszelék, 120 gr. búzadara. Csokoládé réteg: 100 gr. ét csokoládé, 50 gr. tejszín, 2 evõkanál sötét kakaópor, 1 kanál tej.


A tejet lábosba töltjük és elkezdjük melegíteni. Hozzáadjuk a vajat, a cukrot és felforrósítjuk. Mikor már majdnem felforrt, akkor keverjük bele a kókuszt és a búzadarát. Folytonos keverés mellet addig fõzzük, amíg a gríz megduzzad, elkezd puffogni és az egész besûrûsödik. Ekkor levesszük a tûzrõl és kissé kihûtjük a masszát. Egy zsúrtorta méretû / kb. 15 cm átmérõjû / kapcsos tortaformát vékonyan kiolajozunk és a megfõtt kókuszos masszát belesimítjuk. 2 evõkanál masszát meghagyunk belõle és abból készítünk 8 kis golyócskát, mert ez lesz majd a dísz, a csokiréteg tetején. A torta alapot betesszük a hûtõbe dermedni. Míg hûl a torta, addig elkészítjük a csokoládékrémet is. Egy kisebb láboskába töltjük a tejszínt, felforrósítjuk és a csokoládét beletördeljük. Felolvasztjuk, fényesre keverjük. A kész csokikrémet is a hûtõbe tesszük dermedni. Fél óra elteltével a kihûlt csokikrémet habverõvel krémesre keverjük, miközben hozzá adtuk a tejet és a kakaóport is. Felhabosítjuk az egészet. Ezt a csokoládékrémet kenjük rusztikusan a torta tetejére. A végén pedig ráültetjük a kókuszgolyócskákat is. Máris tálalhatjuk... Nagyon finom, nem túl édes, sütés nélküli finomság.








Folytats a blogon ... illeskriszkonyhaja.blogspot.com/2017/...

sponsored links

Keres?s