~ KÓKUSZJOGHURT ÁFONYÁVAL ~
sponsored links
Nem tudom elégszer elmondani, hogy IMÁDOM az ÁFONYÁT... Ha nem lenne olyan marha drága, szerintem kilószámra enném nap mint nap. Annyiféle felhasználási lehetõsége van, hogy szinte megszámlálhatatlan. Jóban van a joghurtokkal, a csokoládéval, a piskótával és a selymes krémekkel. Szóval igen változatos a paletta ahol élvezhetjük az ízét. Gyönyörû színével viszi a pálmát a gyümölcsök között. Legalábbis nálam. Kedvenc bevásárlómban, a Lidl-ben, akcióssá vált, így gyorsan vettem belõle pár dobozkával. Reggel összedobtam vele ezt a poharas desszertet, így amikor este fáradtan beestem az ajtón, elsõ utam a hûtõhöz vezethetett. A kényelmes fotel máris elnyelt engem, én meg az áfonyás desszertemet... Isteni volt.
Hozzávalók: 250 gr. friss áfonya, 1/2 Bio citrom lereszelt héja és leve, ízlés szerint porcukor / 2-3 evõkanál /, 1 kávéskanál porzselatin + 4 evõkanál víz. Joghurtkrémhez: 450 gr. sûrû görög joghurt, 2-3 evõkanál kókuszreszelék, 1 kávéskanál por zselatin + 4 evõkanál víz, ízlés szerint porcukor / 3-4 evõkanál /. Díszítéshez: áfonya, kókuszreszelék.
Elõször a porzselatinokat áztatjuk be két kis külön pohárba, hogy legyen idejük megduzzadni. Az áfonyát leöblítjük és egy pár szemet félretéve a díszítéshez, a maradékot bot mixerrel pürésítjük. A gyümölcspüréhez adjuk a citrom levét, reszelt héját, valamint az ízlésünknek megfelelõ mennyiségû porcukrot és a megáztatott és mikróban felmelegített zselatint. Elkeverjük és kiadagoljuk 4 borospohár vagy kehely aljába. A poharakat betesszük 10-15 percre a mélyhûtõbe, hogy megdermedjenek. A szoba hõmérsékletû /nem hûtött !/ görög joghurtot tálba öntjük, hozzákeverjük a kókuszreszeléket, az ízlés szerinti porcukrot és megázott, majd mikróban felmelegített zselatint is. Elkeverjük. Mikor a gyümölcspüré kissé megdermedt, rákanalazzuk a tetejére a kókuszos joghurtot és visszatesszük a poharakat a sima hûtõbe a teljes dermedésig. Tálaláskor áfonyát szórunk a desszertek tetejére és szórunk rá egy kevés kókuszt. Hûvösen tálaljuk.
Elõször a porzselatinokat áztatjuk be két kis külön pohárba, hogy legyen idejük megduzzadni. Az áfonyát leöblítjük és egy pár szemet félretéve a díszítéshez, a maradékot bot mixerrel pürésítjük. A gyümölcspüréhez adjuk a citrom levét, reszelt héját, valamint az ízlésünknek megfelelõ mennyiségû porcukrot és a megáztatott és mikróban felmelegített zselatint. Elkeverjük és kiadagoljuk 4 borospohár vagy kehely aljába. A poharakat betesszük 10-15 percre a mélyhûtõbe, hogy megdermedjenek. A szoba hõmérsékletû /nem hûtött !/ görög joghurtot tálba öntjük, hozzákeverjük a kókuszreszeléket, az ízlés szerinti porcukrot és megázott, majd mikróban felmelegített zselatint is. Elkeverjük. Mikor a gyümölcspüré kissé megdermedt, rákanalazzuk a tetejére a kókuszos joghurtot és visszatesszük a poharakat a sima hûtõbe a teljes dermedésig. Tálaláskor áfonyát szórunk a desszertek tetejére és szórunk rá egy kevés kókuszt. Hûvösen tálaljuk.