~ KÁVÉS PUDINGOS KOCKA ~
sponsored links
Kedvelem azokat a süteményeket, amikhez nem kell bekapcsolni a sütõt, ez fõleg nyáron értékelendõ... Ezzel a gyöngyszemmel már régóta szemeztem, ezért tegnap este hirtelen ötlettõl, felpattantam a fotelembõl és durván fél óra alatt, összecsaptam az egészet. És amíg én az igazak álmát aludtam éjjel, addig a süti kellõképpen átpuhult, lehûlt és készen várta másnap, hogy felkockázzam. Ha még ettetek finomat, na akkor ez az volt. Kávés, de nem keserû, csokis de nem tömény, torta és nem édes. Kompakt és tökéletes. Szívbõl ajánlom megkóstolni.
Hozzávalók egy kb. 20 x 20 cm-es kerámia tálhoz: 24 db. jó féle babapiskóta, 200 gr. lefõtt fekete kávé, 2 csomag étcsokoládés Oetker pudingpor, 800 ml tej, 2-3 evõkanál keserû kakaópor, 7 evõkanál cukor, 1 kávéskanál vanília esszencia, 400 ml. tejszín. Szóráshoz: 1-2 evõkanál keserû kakaópor.
Elsõ lépésben csomómentesre megfõzzük a pudingot a tejben, a kakaóporral, a vaníliával és a cukorral együtt. Néha megkeverve, hogy ne bõrösödjön meg a puding, langyosra kihûtjük. A kerámia tálba fóliát teszünk, majd a kávéban megmártott fele adag babapiskótával kirakjuk a tál alját.
A babapiskótára kenjük a fele mennyiségû csokoládé pudingot. Erre jön, a szintén fele mennyiségû felvert tejszínhab, melyet simára elkenünk.
Az elkent hab tetejére jön egy sor kávéban megforgatott babapiskóta, utána a maradék puding, és a végén a maradék tejszínhab is. Lehet simán is rákenni a habot, de lehet habzsákból apró golyócskákat nyomni a tetejére. Talán így dekoratívabb... Leszórjuk a hab tetejét keserû kakaóporral, majd mehet a hûtõbe 2-3 órára, vagy egy egész éjszakára, pihenni.
Tálalás elõtt felkockázzuk, úgy adjuk asztalra. Isteni finom, hûsítõ desszert.