~ KUKORICAPELYHES MEGGYES SÜTEMÉNY ~

2018-06-03

sponsored links



Gluténérzékenyeknek kedvezek ezzel a süteménnyel, habár én nem vagyok az, de egyre növekszik a táboruk az ismeretségi körömben is. Kísérletezek a lisztekkel és be kell vallanom, hogy nehezebb velük dolgozni, mint a glutént tartalmazó társaikkal, de a végeredmény mindent kárpótol. 

?HOZZÁVALÓK?
Tésztához :
- 5 dkg darált mandula + 2 ek a szóráshoz
12 , 5  dkg hideg vaj
- 6 dkg nádcukor
- csipet só
Töltelékhez :
- 40 dkg magozott meggy
- 1 ek étk. keményítõ ( Haas )
- 2 tk fahéj vagy ízlés szerint
- 7 dkg gluténmentes kukoricapehely ( Pl Nestlé ) 
- 5 dkg vaj
- 3  ek tej
- 5 dkg nádcukor

  • A tészta hozzávalóit gyors mozdulatokkal összegyúrjuk, majd folpackba csomagolva 60 percig hûtõben tartjuk. Azután lisztezett deszkán kinyújtjuk és sütõpapírral bélelt kb 20 x 30 cm, - as tepsibe fektetjük, villával megbökdössük és 200 °C - on, 10 perc alatt elõsütjük.
  • A lecsepegtetett meggyet összeforgatjuk a fahéjjal és a keményítõvel. A tésztát megszórjuk mandulával, majd eloszlatjuk rajta a meggyet és visszatesszük a sütõbe 20  percre.
  • A vajat összeolvasztjuk a tejjel és a cukorral, majd összekeverjük kukoricapehellyel és egyenletesen eloszlatjuk a meggy tetején. További 15 perig sütjük. A süteményt teljesen kihûtjük, majd felszeletjük és porcukorral meghintve kínáljuk.


Folytats a blogon ... juditkakonyhaja.blogspot.com/2018/06/...

sponsored links

Keres?s