{kukoricaleves}
sponsored links
kukorica.
egy kisebb vöröshagyma felkockázva
egy fél póréhagyma karikázva
két zellersyár karikázva
két gerezd zúzott fokhagyma
egy babérlevél
három-négy szál kakukkfû
egy teáskanál aprított kapor
három krumpli kockára vágva
egy evõkanál vaj
100 ml tejszín
só, bors
egy liter víz
és a legfontosabb egy bögre fagyasztott kukorica
tegyük a vajat a fazékba, ha felolvadt mehet rá a hagyma. amikor már üveges, adjuk hozzá a zellert, fokhagymát, babérlevelet és a kakukkfüvet. daráljunk rá egy kis borsot, fedjük le, hogy a saját levében párolódjon úgy 10 percig. majd jöhet a kukorica, a felkockázott krumpli, víz és természetesen a só ízlésünknek megfelelõen. amikor a krumpli szétfõtt hozzá keverjük a tejszínt, adunk neki még öt percet és már tálalhatjuk is! én most egy kis füstölt lazaccal kínáltam, de kitûnõ sült baconnel vagy pirított zsemlyekockával is!