~ KRÉMTEKERCS ~

2018-02-04

sponsored links


Könnyed gyümölcsös desszert, amivel nincs különösebb macera. Az alap egy édes besamell krém / puding, a töltelék pedig pikáns áfonyaszósz. Készítettem már hasonlót Szultán tekercs néven, akkor kakaós alappal és málnás tejszínhabbal. 



?HOZZÁVALÓK?
Tekercs : 
-  7 dkg vaj
- 8 dkg liszt
- 6 dl meleg tej
- 1 vaníliarúd kikapart magjai
- 12 dkg cukor
- csipetnyi só
- 15 dkg kókuszreszelék
Töltelék :
- 25 dkg fagyos áfonya vagy vegyes gyümölcskeverék
- 1 / 2 citrom leve
- 10 dkg cukor
- 50 ml víz
- 2 ek étk. keményítõ
  • Egy gáztepsibe sütõpapírt terítünk és egyenletesen eloszlatjuk rajta a kókuszreszeléket.
  • A vajat felforrósítjuk, hozzákeverjük a lisztet, majd felengedjük a tejjel és csomómentesre keverjük. Azután hozzákeverjük a sót, a vaníliamagokat, a cukrot és az egészet sûrû krémmé fõzzük. A forró krémet a tepsiben levõ kókuszra öntjük, majd egy spatulával egyenletesre kenjük. 
  • Az áfonyát egy lábasba szórjuk, összefõzzük a cukorral, citromlével és a vízzel, kissé összetörve a gyümölcsöt, majd besûrítjük  kevés vízzel elkevert keményítõvel. A forró szószt a krémes alapra kenjük és megvárjuk még megdermed rajta, majd a sütõpapír segítségével az egészet óvatosan feltekerjük. Hûtõben pár óráig dermesztjük, majd felszeletelve kínáljuk.

Ötlet : Krisztitõl

Folytats a blogon ... juditkakonyhaja.blogspot.com/2018/02/...

sponsored links

Keres?s