~ KRÉMLIKÕRÖS PUDINGOS KOCKA ~
sponsored links
Tészta :
- 5 dkg vaj
- 2 ek méz
- 18 dkg porcukor
- 1 ek kakaópor
- 2 tojás
- 45 dkg liszt
- 1 csapott tk szódabikarbóna
Krém :
- 4 dl tej
- 2 tasak vaníliás pudingpor
- 10 dkg cukor
- 2 dl bármilyen krémlikõr ( Pl: Baileys, Mozart, Carolans )
tetejére :
- 3 dl tej
- 1 tasak vaníliás pudingpor
- 2 ek cukor
- 12 , 5 dkg mascarpone
- kakaópor
tetejére :
- 3 dl tej
- 1 tasak vaníliás pudingpor
- 2 ek cukor
- 12 , 5 dkg mascarpone
- kakaópor
- A tésztához összemelegítjük a vajat a mézzel és a porcukorral, majd simára keverjük a tojással és kakaóporral. A masszát hozzáadjuk a szódabikarbónával elkevert liszthez és az egészet egynemû tésztává gyúrjuk.
- A tésztát 3 egyenlõ részre osztjuk és lisztezett deszkán egyenként, 20 * 30 cm - es lapokká nyújtjuk. A lapokat sütõpapírral bélelt tepsiben 180 °C - on, egyenként kb 8 - 10 perc alatt megsütjük.
- A pudingot megfõzzük a cukros tejben, majd simára keverjük benne a krémlikõrt. A még meleg krémmel betöltjük a lapokat.
- A tetejére a pudingot megfõzzük a cukros tejben, majd kihûtjük, azután kihabosítjuk a krémsajttal. A krémet elkenjük a sütemény tetején, megszórjuk kakaóporral és egy éjszakán át pihentetjük.