~ KEKSZTEKERCS RIZSLISZTBÕL ~
sponsored links
Keksz :
- 28 dkg Ataisz rizsliszt
- 15 dkg vaj
- 8 dkg cukor
- csipetnyi só
Keksztekercs :
- a megsütött keksz ( kb 40 dkg ) ledarálva
- 10 dkg porcukor
- 3 ek olvasztott vaj
- 3 ek kakaópor
-kb 3 ek rumaroma vagy ízlés szerint
- kb 1 - 1, 5 dl tej
Krém
- 10 dkg lágy vaj / margarin
- 8 dkg porcukor
- 8 dkg kókuszreszelék + a hempergetéshez
- A kekszhez összegyúrjuk a hozzávalókat, majd egy sütõpapírral bélelt tepsibe egyengetjük és 180 °C - on aranybarnára sütjük. ( kb 20 - 25 perc ). Amikor kihûlt ledaráljuk, azután hozzákeverjük a porcukrot, a kakaóport, a rumot, az olvasztott vajat és annyi tejet adunk hozzá hogy jól gyúrható masszát kapjunk.
- A krém hozzávalóit alaposan kikeverjük.
- A kekszmasszát kókuszreszelékkel megszórt folpack - on kb 1 cm - es vastagságúra kinyújtjuk, megkenjük a kókuszos krémmel, majd a fólia segítségével feltekerjük. Pár órára vagy egy éjszakára hûtõben dermesztjük, azután éles késsel felszeleteljük.