~ KEKSZES KRÉMES ~

2017-08-04

sponsored links










Tikkasztó a hõség, szinte már-már elviselhetetlen. Ha be is megyek a konyhámba, akkor azt korán reggel teszem, mert akkor még elviselhetõ a helység klímája. Gyorsan megfõzök, aztán le a redõnyökkel, hogy azok is megfogják a bezúduló forró levegõt. Igyekszem gyors ételeket kreálni, amikhez kevés energia kell, így megúszom az izzadást és még szabadidõm is bõven marad. Hogy legyen egy kis édesség mára, ezt a gyors, krémes változatot készítettem el. Tényleg pillanatok alatt elkészült és még a konyha sem melegedett be tõle. Nagyon finom, hûs sütemény, majdnem olyan mint az eredeti krémes.


Hozzávalók: 200 gr. vajas keksz, 600 ml. tej, 1/2 csésze cukor, 25 gr. vaj, 1 tojás, 1 tojás sárgája, 1 kávéskanál vanília esszencia, 50 gr. kukorica liszt, 50 gr. liszt, 1 csipet só. Továbbá: 250 gr. tejszín, porcukor a szóráshoz.


A fél liter tejet egy lábosba töltjük, majd hozzáadjuk a cukrot, a vajat és a vanília esszenciát. Lassan felforraljuk. A maradék tejhez hozzáadjuk a tojást, a tojás sárgáját, a sót, a kétféle lisztet és habverõvel csomómentesre kikeverjük. Mikor a tej felforrt, állandó kevergetés közben, hozzáfolyatjuk a lisztes-tojásos keveréket és lassú tûznél, sûrû krémmé fõzzük az egészet. Kissé kihûtjük a tölteléket. Míg hûl a krém, addig egy kb. 15 x 20 cm-es tepsibe lefektetjük a fele mennyiségû kekszet, majd a már nem forró krémet rátöltjük. A tetejét elsimítjuk majd letakarva, a hûtõbe tesszük amíg teljesen lehûl. A hûtés után a tejszínt felverjük kemény habbá és rásimítjuk a krém tetejére. Kirakjuk a krémes tetejét a maradék keksszel, porcukorral enyhén megszórjuk és a kekszek mentén felkockázva, máris tálalhatjuk. 






Folytats a blogon ... illeskriszkonyhaja.blogspot.com/2017/...

sponsored links

Keres?s