~ KARAMELLÁS TEKERCSEK ~
sponsored links
?HOZZÁVALÓK? 12 - db hoz
- 10 dkg cukor
- 0 , 5 dl tej
- 6 ek liszt
- 18 dkg puha vaj
- 10 dkg porcukor + a szóráshoz
- 1 cs friss leveles tészta
- 1 tojás - a kenéshez
- A cukrot karamellizáljuk meg, majd óvatosan öntsünk hozzá 3 dl tejet és forraljuk addig, amíg a karamell teljesen fel nem oldódik. A maradék tejben keverjük csomómentesre a lisztet és öntsük a tejes karamellhez, majd fõzzük sûrû krémmé. Hagyjuk kihûlni.
- A sütõt melegítsük elõ 200 °C - ra. A leveles tésztát tekerjük ki és a szélesebbik oldalát vágjuk fel 12 egyforma csíkra, majd tekergessük fel a rolóformákra. Kenjük le tojással, majd rakjuk egy sütõpapírral bélelt tepsibe és süssük szép aranyszínûre. Még langyosan húzzuk le a formáról.
- A vajat habosítsuk ki a porcukorral és keverjük simára a karamellás lisztkrémmel, majd kanalazzuk egy sima csõvel ellátott habzsákba és töltsük meg a tekercseket.
- Porcukorral meghintve kínáljuk.