~ KAPUC?NER SZELET ~
sponsored links
?HOZZ?VAL?K?
Pisk?ta :
- 4 toj?s, 16 dkg cukor, 4 ek meleg v?z
- 2 dkg kaka?por, 1 ek instant k?v?por
- 14 dkg liszt, 1 te?sk. s?t?por
Kr?m :
- 6 dl tej, 2 tasak tejsz?n ?z? pudingpor
- 25 dkg vaj / margarin, 18 dkg porcukor
- 1 ek kaka?por, 3 te?sk. instant k?v?por
tetej?re :
- 10 dkg porcukor, 2 ek kak?por, 5 dkg vaj, 1 - 2 ek forr? v?z
vagy 10 dkg olvasztott ?tcsokol?d? + 2 ek ?tolaj
- A s?t?t 180 ?C - ra el?meleg?tj?k, egy 20 * 28 cm - as magasabb fal? tepsibe s?t?pap?rt v?gunk. A toj?sokat habosra keverj?k a cukorral, amikor m?r kifeh?redett, hozz?adjuk a vizet, a k?v?port ?s tov?bb habos?tjuk. Ezut?n hozz?szit?ljuk a kaka?val, s?t?porral vegy?tett lisztet. A massz?t a tepsibe sim?tjuk ?s kb 18 - 20 perc alatt - t?pr?b?ig s?tj?k.
- A kr?mhez megf?zz?k a tejben a pudingport, majd folpacckal letakarjuk ?s hagyjuk kih?lni. A puha vajat habosra keverj?k a porcukorral ?s tov?bb keverve hozz?adagoljuk a pudingot. A kr?met k?tfel? osztjuk, az egyik r?szhez hozz?keverj?k a kaka?port ?s 1 tk k?v?port, a m?sik r?szhez a 2 tk k?v?port.
- A kih?lt pisk?t?t lapj?ban k?tfel? v?gjuk, az egyik lapon elkenj?k a k?v?s kr?met, bebor?tjuk a m?sik lappal ?s erre r?kenj?k a kak?s - k?v?s kr?met. H?t?ben legal?bb 2 ?r?n ?t dermesztj?k.
- A tetej?re a hozz?val?kat ?sszeolvasztjuk ?s elsim?tjuk a kr?men, majd visszatessz?k a h?t?be. Ha a m?z megdermedt, a s?tem?nyt forr? v?zbe m?rtott k?ssel szeletelj?k.