?JULT IM?M ?S MUSZAKA H?ZASS?GA
sponsored links
4 db k?zepes padlizs?n
0,5 kg krumpli,
500 g pulyka tok?nyh?s
s?, bors, fah?j
1 kk pirospaprika
1 db bab?rlev?l
1 ?veg paradicsomp?r?, vagy h?mozott paradicsom
1 nagy fej hagyma
4-5 gerezd fokhagyma
1 db k?pia, vagy kaliforniai paprika
1 dl feh?r bor
ol?vaolaj
A krumplit h?j?ban megf?zz?k, megh?mozzuk ?s egy tepsibe karik?zzuk. A padlizs?nokat h?mozatlanul, hossz?ban kett?v?gjuk, m?lyen felkock?zzuk, 1/2 ?r?ra er?sen bes?zzuk, m?anyag sz?r?t?lba ?ll?tjuk, hogy keserny?s lev?k elfolyhasson. A hagym?t ?s a fokhagym?t megh?mozzuk, a hagym?t felkarik?zzuk.
Kev?s olivaolajon a hagym?t, paprik?t megdinsztelj?k, r?dobjuk a h?st ?s feh?red?sig pir?tjuk. Fel?ntj?k a borral ?s f?szerezz?k. kb 5 percig forraljuk majd fel?ntj?k a paradicsommal.
Ha h?s puha akkor krumplira tessz?k ?s r?rakjuk a felv?gott padlizs?nt. S?t?ben 180 fokon, kb f?l ?ra alatt k?szre s?tj?k.