-juhtúrós pogácsa-
sponsored links
pogácsa.
egy és fél bögre liszt
egy zacskó /hét gr/ szárított budafoki sütõ élesztõ
egy kupica /5 cent/ tej
egy mokkás kanál cukor
tíz dkg juhtúró
tíz dkg vaj
egy tojássárgája + egy tojás a kenéshez
egy jó evõkanál tejföl
tíz dkg reszelt edami sajt + egy kicsi a tetejére
egy teáskanál só
bár az élesztõre az van írva, hogy nem kell felfuttatni én megtettem és bevált.
akkor, a langyos tejhez hozzáadom a cukrot, a zacskó élesztõt és magára hagyom, amíg a lisztet összemorzsolom a vajjal, juhtúróval. közepébe egy kis mélyedést ások, oda megy a tojás, az élesztõ és a tejföl. elkezdem összedolgozni, menetközben hozzáadom a sót, reszelt sajtot. egy könnyed, rugalmas tésztát kell, hogy kapjak, amit cipóra formázok, a tetejét megszórom egy kis liszttel, letakarom és langyos helyen legalább egy órát kelesztem . majd kb. egy-két cm vastagra kinyújtom, kiszaggatom, fehér ruhával letakarom és még egy fél órát kelesztem. végül, megkenem a kikevert tojással, megszórom sajttal, közepesen meleg sütõben gyönyörû színûre sütöm.
igen finom!