~ JOGHURTOS KUKAC FÁNK ~
sponsored links
Lassan itt a fánk szezon, úgy hogy nem is lehet más a soron következõ blogbejegyzés, mint egy 15 perc alatt elkészülõ mókás fánkocska. Igazi gyerek etetõ... Tényleg nagyon hamar elkészül és még a lurkók is besegíthetnek az elkészítésébe, mert egy-két keverés és máris sülhetnek az apró kukackák az olajban. Édes tejfölbe vagy lekvárba mártogatva a legfinomabb uzsonna. A videórecept az elsõ próbálkozás, úgy hogy kérem a megértést, de a lényeg benne van és látszik. Valóban percek alatt elkészül, tényleg egy gyors fánkról van szó. Anyucik, Nagymamik fánksütésre fel!
Videórecept:
Hozzávalók 2-3 gyereknek: 1 nagyobb tojás, 200 gr. sûrû görög joghurt / Interspar vödrös /, 200 gr. finom liszt, 1/2 csomag sütõpor, 2 evõkanál cukor, 1 citrom reszelt héja, 1 csipet só, 1 evõkanál fehér rum. Sütéshez: olaj. Szóráshoz: vaníliás porcukor.
Egy tálba ütjük a tojást majd hozzáadjuk a joghurtot, a cukrot, a csipet sót, reszelt citromhéjat, a rumot, a sütõport és alaposan kikeverjük. A kész masszát nyomózsákba töltjük, majd a zsák végérõl levágunk egy akkora darabot, hogy kb. ujjnyi vastag legyen rajta a lyuk. Egy lábosban olajat forrósítunk és egy olló segítségével a nyomózsákból az olajba vágjuk a fánkokat. Ezt a mennyiséget két részletben érdemes kisütni. A fánkokat sûrûn megfordítva, 1-2 perc alatt kisütögetjük. Mikor megsültek a kukacfánkok, konyhai papírtörlõvel bélelt tálba szedjük ki õket és még melegen megszórjuk egy kevés vaníliás porcukorral. Lekvárral, csokoládépudinggal vagy édes tejföllel kínáljuk.