~ JOGHURTBAN SÜLT, SPENÓTOS - RICOTTÁS PALACSINTATEKERCS ~
sponsored links
Palacsinta :
- 25 dkg liszt
- 1 tojás
- 1 tk só
- 50 ml étolaj
- kb 5 dl tej
Töltelék :
- 25 dkg ricotta
- 25 dkg mélyhûtött spenót
- 2 gerezd fokhagyma
- só, bors
Öntet :
- 3 dl görög joghurt
- 1 tojás
- só, bors
- 15 dkg reszelt sajt
- A palacsinta hozzávalóit botmixerrel simára dolgozzuk, majd hûtõbe tesszük, amíg elkészítjük a tölteléket.
- A spenótot pár percre lobogó sós vízbe dobjuk, azután jéghideg vízbe átszedjük. Alaposan kinyomkodjuk a levétõl, majd összekeverjük a ricottával. Ízesítjük és félretesszük.
- Az öntet hozzávalóit összekeverjük.
- A palacsintát vékonyan kiolajozott, nagyobb méretû palacsintasütõben kisütjük, majd betöltjük a ricottás krémmel, feltekerjük és csigaalakúra hajtjuk. Az így kapott csigákat egy vajjal kikent sütõedénybe helyezzük, ráöntjük a joghurtos öntetet és megszórjuk sajttal.
- 200 °C - ra melegített sütõben aranybarnára sütjük.