...innenonnan...

2012-05-26

sponsored links

Szinte folyamatosan kapok különbözõ váratlan, leveleket, mail-ket, ezekbe olykor-olykor vannak hasznos dolgok is gondoltam egy-kettõt megosztok veletek. Elõször én is levélbe akartam elküldeni nektek had dagadjon a postaládátok, aztán mégis a közlés mellet döntöttem, ezt talán nem jelölitek spam-nak :)


A hangyák nem szeretik az uborkát, tegyetek uborka héját a hangyaboly köré.
 
Ha áttetszõ jégkockát akarsz, akkor elõzõleg forrald fel a vizet.

Rágógumi a ruhában? Tedd egy órára a mélyhûtõdbe.


A fehérnemû nem elég fehér? Áztasd 10 percig egy szelet citrommal a meleg
vízben!

Hajad nem elég fényes? Tegyél egy kávéskanál ecetet a hajadra és úgy mosd meg.


Távol tartani egeret, és patkányt, hintsd meg fekete bors porral a területet ahol tanyáznak.
elmennek másfelé.

Hogy a citrom kiadja a az összes levét, áztasd egy órát meleg vízben és csak utána csavard ki.

Hogy ne legyen a káposzta fõzéstõl kellemetlen szag, tegyél egy szelet
kenyeret a káposzta tetejére.

Ha a hagymától könnyezik a szemed, rágcsálj egy rágógumit.


Hogy a krumpli elõbb fõjön meg, hámozd meg, csak az egyik oldalát.


Tintafolt a ruhán? Tegyél jó vastagon fogkrémet a foltra, hagyd
száradni, és csak utána mosd ki.

Immunrenszerünk erõsítése érdekében a téli és a tavaszi idõszakban különösen ajánlott aszalt szilvát fogyasztani, naponta 3-5 szem már elég.

Dobjon 3-4 aszalt szilvát a levesbe és hagyja fõni 5 percig. A gyümölcs magába szívja a felesleges sót.

Lisztet, porcukrot, kakaót mindig szitálva adjad a többi összetevõhöz. Így levegõsebb lesz a tészta.

Vegyünk egy nylon zacskót vagy szatyrot, attól függ, mennyit akarunk érlelni egyszerre. A kiviket tegyük érett almák közé. A zacskó tetejét zárjuk le. Pár nap elteltével a kivi friss, puha és nagyon zamatos lédús lesz.

A tej kifutását úgy akadályozhatjuk meg, hogy az edény száját bevajazzuk.

Nem ég le a tej, ha forralás elõtt az edényt hideg vízzel kiöblítjük.

Ha a nagyobb burgonyákat villával megszurkáljuk, fõzés közben egyszerre fõ meg a kisebbekkel a vadszárnyas kora bizonytalan, tanácsos elõbb sós vízben félpuhára fõzni, és csak utána sütni.


Folytats a blogon ... orultenjoetelek.blogspot.com/2012/05/...

sponsored links

Keres?s