~ INDIAI JOGHURTOS PADLIZSÁNKRÉM NAAN KENYÉRREL~
sponsored links
?HOZZÁVALÓK?
Naan lepény :
- 35 dkg liszt
- 1 tasak szárított élesztõ
- csipetnyi cukor
- 1 tk só
- 3 ek olívaolaj
- 1, 5 dl joghurt
- langyos víz
Padlizsánkrém :
- 2 kisebb padlizsán
- 1 kis fej vöröshagyma
- 1 - 2 gerezd fokhagyma
- pár csepp citromlé
- 2 ek olívaolaj
- 1 - 1 tk õrölt római kömény és garam masala
- 2 dl joghurt
só
- A nannhoz keverjük össze a hozzávalókat, majd adjunk hozzá annyi vizet, hogy jól formázható tésztát kapjunk. Letakarva kelesszük 1 órán át.
- A padlizsánt tegyük egy alufóliával bélelt tepsibe, szurkáljuk meg pár helyen, majd tegyük a 200 ° C - os sütõbe és süssük addig amíg a héja fekete nem lesz. Hagyjuk hûlni, majd húzzuk le a héját.
- A joghurtot öntsük egy gézzel ellátott szûrõbe és csepegtessük le, hogy jó sûrû állagot kapjunk. A fûszereket egy száraz serpenyõben pirítsuk meg. A padlizsánhúst tegyük egy turmixgépbe, adjuk hozzá a felaprított vöröshagymát, a zúzott fokhagymát, az olajat, a fûszereket és turmixoljuk simára. Ízesítsük citromlével, sóval és keverjük krémesre a joghurttal.
- A megkelt tésztát osszuk 10 gombócra, majd lisztezett felületen lapítsuk/ nyújtsuk kerek lapra és felforrósított serpenyõben, pár csepp olajon süssük meg.