~ ILLATOS OMLÓS CSIRKE ~
sponsored links
Szeretem az ázsiai konyhát... Az ízek kavalkádja. A sós az édessel, a savanyú a csípõssel, az illatos az omlóssal kerül összhangba. Pedig semmi különös hozzávalók és mégis fantasztikus ízek harmóniája kerülhet a tányérra pillanatok alatt. Régebben elég gyakran jártunk kis, porfészkes kínai étkezdékbe, de bevallom õszintén a bizalmam sorra meggyengült irántuk, a sok negatív kritikák miatt. Ki tudja mit paníroz be az állandóan mosolygós kis ferde szemû szakács, a hátsókonyha félreesõ zugában... Remélem én csirkét ettem, amikor azt kértem. Szóval, manapság már nem kell felkerekednünk, ha "kínait"akarunk enni, mert itt egy szuper soron következõ gyors és nagyon finom recept, csirkemellel és pirított zöldséges rizzsel...
Hozzávalók 4 személyre:1db. nagyobb csirkemellfilé, 3 tojás fehérje / a sárgája mehet majd a rizshez /, 1 csomag sütõpor, 1 csipet só, 4 kanál liszt, 2 kanál víz, õrölt fehér bors, õrölt gyömbér. Sütéshez: olaj. Tálaláshoz: pirított tojásos rizs.
A csirkemellet leöblítjük, szárazra töröljük, és kisebb szeletekre felvágjuk. Sózzuk, majd 15 percet pihentetjük. Addig kikeverjük a mártogatáshoz a masszát. A tojásfehérjét villával addig verjük, amíg felhabosodik, majd hozzáadjuk a sütõport, a lisztet, a sót, a fûszereket, és a vizet. Habverõvel felkeverjük. Kissé felhabzik a sütõportól és olyan selymes állaga lesz. Egy serpenyõbe olajat forrósítunk, majd a hússzeleteket belemártjuk a selymes krémbe és gyorsan beleengedjük õket a forró olajba, sülni. Sütés közben egyszer megfordítva, világos-ropogósra megsütjük. Sütés után lecsepegtetjük és forrón tálaljuk a sült, tojásos rizzsel. Csípõs-savanyú mártást is kínálhatunk mellé.