~ IBOLYAVIRÁG LINZER ~
sponsored links
?HOZZÁVALÓK?
- 30 dkg liszt
- 15 dkg vaj/ margarin
- 6 dkg porcukor
- csipet só
- 1 kisebb citrom reszelt héja
- 1 tojás
citrommáz :
- 1 citrom leve
- átszitált porcukor
díszítés : - ibolyavirág / - szirom
- A tésztához összeszitáljuk a lisztet a sóval, porcukorral, majd hozzáadjuk a citrom reszelt héját és elmorzsoljuk benne a vajat, azután a tojás hozzáadásával az egészet összegyúrjuk. Átlátszó fóliába tekerjük és kb 1 - 1 , 5 órára hûtõbe tesszük.
- A tésztát enyhén lisztezett felületen fél cm - es vastagságúra kinyújtjuk és különbözõ kiszúróval kiszaggatjuk, majd sütõpapírral bélelt tepsibe rakjuk és 200 °C - on, 10 perc alatt megsütjük.
- A citrom levéhez annyi porcukrot keverünk, hogy folyós, de jól kenhetõ állagot kapjunk, majd a kihûlt linzerek tetejét a mázzal bevonjuk és gondosan megmosott, megszárított ibolyavirággal / szirommal díszítjük.