~ HÚSVÉTI TÖLTÖTT KAGYLÓ ~
sponsored links
Készítsétek el a locsolóknak ezt a finom töltött kagylót, egyszerû és mindamellett mutatós is.
A tésztát óvatosan kavarjuk fõzés közben és érdemesebb többet bedobni a vízbe, mert nekem 3 - 4 elszakadt, pedig betartottam a fõzési idõt és nem szabad túlfõzni, mert a tészta még dagad a tölteléktõl is.
Épp az elõbbi posztban írtam, hogy egy kicsit szegényesebb lesz a fotózás, mármint kellékek hiányában és láss csodát, a tengerparton sétálva találtuk ezt a zöldes deszkát, valami halászbódé darabja lehetett - hát ilyet otthagyni ! Szerintem aki látott, el sem tudta képzelni, hogy minek is cipeljük ezt a kopott, összetákolt fadarabot - de nekem most ez, egy igazi ? kincs ? .
~ HOZZÁVALÓK ~
- 1 nagyobb alma
- 15 dkg sonka
- 10 dkg füstölt sajt
- 3 db fõtt tojás
- 3 ek majonéz, 2 ek tejföl, 1 ek ecetes torma
- só, bors - ízlés szerint
- óriáskagyló tészta - kb 25 db
- vegyes zöldsaláta
- 2- 3 ek olivaolaj
- A tésztát fõzzük ki enyhén sós, BÕ vízben, majd szûrjük le és tegyük félre.
- Az almának távolitsuk el a magházát és vágjuk kisebb kockára.
- A sonkát, sajtot és a fõtt tojást is szintén kockázzuk fel.
- Keverjük össze a tejfölt a majonézt és a tormát, ízesítsük és forgassuk össze a kockázott hozzávalókkal.
- Töltsük meg a kagylókat és tálaljuk olívaolajjal meglocsolt salátaágyon.