~ HÚSOS TORTILLA BATYU ~
sponsored links
Biztos elõfordult már mással is, hogy elõzõ napról megmaradt egy adag jó féle pörkölt, ami egy embernek sok lett volna, kettõnek meg kevés... Pont az ilyen alkalmakra jó ez a recept. Mivel gyönyörû "vénasszonyok nyara" volt a hétvégén, bográcsoztunk a kertben. Finom, vörösboros pörkölt készült, nokedlivel és uborkasalátával. Gondoltam marad belõle bõven, és megúszom majd a hétfõi fõzést. Sajnos ez nem így lett. Amit a lábos alján találtam, hát az elég kevésnek bizonyult, így tovább kellett lépnem vacsora ügyben. Elõvettem a kreativitásomat és összedobtam gyorsan ezeket a tekercseket. Két gurigával pont jól lakott egy ember, fõleg hogy saláta is kerül mellé. Ilyen-olyan szószokkal és sajttal megtöltve, remek és laktató vacsora lett belõle.
Hozzávalók 4 személyre: 8 db. tortilla lap, 1 nagy adag pörkölt hús, 1 tálka madársaláta vagy jégsaláta, 100 gr. reszelt Cheddar sajt. Továbbá: majonéz és chili mártás.
A szaftos pörkölt alapot megmelegítjük és villával szálasra tépkedjük a húskockákat. A tortilla lap közepére salátát rakunk, ráteszünk a húsból, majd megszórjuk reszelt sajttal és meglocsoljuk ízlésünknek megfelelõen a szószokkal. A tortilla lap két szélét a töltelékre hajtjuk, majd szorosan feltekerjük. Egy bordás serpenyõt felforrósítunk és szárazon átsütjük benne a tortilla tekercsek mindkét oldalát. Forrón tálaljuk õket salátával és szószokkal.