~ HÁZI CSIRKEMELL SONKA ~

2017-04-09

sponsored links














Azt hiszem lassan elfelejtem a nagyüzemi felvágottakat. Egyrészt azért mert nem tudom mi van bennük, ámbár sejtésem van róla, de inkább jobb nem gondolni bele, másrészt meg azért, mert könnyedén elõ lehet állítani otthoni körülmények között is. Jó, most nem arra gondolok, hogy az összeset, nyilván nem, de a csirkés és pulykás sonkákat szerintem simán... Kár, hogy a téliszalámival más a helyzet... Arról nem tudunk lemondani. Szóval ez a felvágott abszolút e-mentes övezet. Színhúst és fûszereket tartalmaz, mindenféle adalékanyag nélkül. Aki nem szereti a vörös húsokat, annak bátran ajánlom megkóstolni. Majonézes tormával és madársalátával kimondottan íz-élmény volt. 


Hozzávalók két kis rudacskához: 600 gr. friss csirkemell, 4 gerezd fokhagyma, 1 evõkanál grillcsirke fûszersó, 1 evõkanál porzselatin, 1 kanál olaj és kevés só. Továbbá: alufólia, sütõzacskó vagy konzervdoboz..


A csirkemelleket megmossuk és nagyobb kockákra felvágjuk. Egy tálba tesszük a húst és rászórjuk a fûszereket, a zselatint, az átnyomott fokhagymagerezdeket és egy kevés olajat. Ha kell sózzuk, de ez a fûszertõl függ. Akkor jó, ha intenzív a fûszerezése. A fûszeres húst sütõpapírral bélelt kimosott konzervdobozba préseljük jó szorosan vagy fóliába, sütõzacskóba hengereljük. Jó tömött legyen a rolád, akkor lesz szép henger alakja. Arra figyeljünk, hogy jól zárjuk be a húst, hogy a leve ne csöpögjön majd ki, mert a zselatin akkor tud majd érvényesülni és egyben tartani a felvágottunkat. A sütõt elõmelegítjük 180 °C-fokra és betesszük a húst sülni 45-50 percre. Mikor megsült kibontjuk, letakarva kihûtjük, majd fûszersóban meghempergetjük. Vékonyan felszeletelve kínáljuk. 









Folytats a blogon ... illeskriszkonyhaja.blogspot.com/2017/...

sponsored links

Keres?s