~ HARTYÁNI KRÉMES ~

2017-03-28

sponsored links



A sütemény tésztája több, másféle krémes süteménynek is az alapja, sokan húsvétra sütik, mert egyszerû, könnyed és finom. Van aki csokoládval is bevonja a tetejét, de így porcukorral megszórva is igazi vendégváró.

?HOZZÁVALÓK?
Tészta :
- 2 tojás
- 10 dkg porcukor
- 5 dkg méz
- 8 dkg vaj
. 2 ek kakaópor
- 1 teáskanál szódabikarbóna
- 35 dkg liszt
- szükség estetén 1 - 2 ek tej
Krém :
- 8 dl tej
- 3 cs. vaníliás pudingpor
- 20 dkg cukor
- 15 dkg lágy vaj
továbbá : 
- 20 dkg babapiskóta
- kb 1 , 5 dl presszókávé
- 1 ek rumaroma
  • A sütõt 180 °C - ra elõmelegítjük. 
  • Vízgõz felett felmelegítjük a vajat a porcukorral, a mézzel, a tojással, és a kakaóval, hozzákeverjük a szódabikarbónát, majd hozzáadjuk a liszthez és az egészet összegyúrjuk. 
  • A tésztát kétfelé osztjuk, majd lisztezett deszkán 20 x 30 - cm - es lapokká nyújtjuk és vajazott, liszttel behintett tepsi hátán, egyenként 6 - 8 perc alatt megsütjük, de elõtte szurkáljuk meg villával.
  • A krémhez, 2 dl tejben simára a keverjük pudingport, a maradék tejet felforraljuk a cukorral, hozzáöntjük a pudingos tejet és sûrû krémmé fõzzük.. Ha a krém kihûlt, hozzákeverjük a puha vajat.
  • Az egyik mézes lapra rákenjük a krém felét, ráhelyezzük  a kávés rumban megforgatott babapiskótát, majd rásimítjuk a maradék krémet, végül  ráborítjuk  a másik tésztalapot, kissé rányomkodva. Hhûtõben egy éjszakán át pihentetjük, hogy összepuhuljanak a lapok, majd a tetejét megszórjuk porcukorral és tetszés szerint felszeleteljük.




Folytats a blogon ... juditkakonyhaja.blogspot.com/2017/03/...

sponsored links

Keres?s