~ HARTYÁNI KRÉMES ~
sponsored links
A sütemény tésztája több, másféle krémes süteménynek is az alapja, sokan húsvétra sütik, mert egyszerû, könnyed és finom. Van aki csokoládval is bevonja a tetejét, de így porcukorral megszórva is igazi vendégváró.
?HOZZÁVALÓK?
Tészta :
- 2 tojás
- 10 dkg porcukor
- 5 dkg méz
- 8 dkg vaj
. 2 ek kakaópor
- 1 teáskanál szódabikarbóna
- 35 dkg liszt
- szükség estetén 1 - 2 ek tej
Krém :
- 8 dl tej
- 3 cs. vaníliás pudingpor
- 20 dkg cukor
- 15 dkg lágy vaj
továbbá :
- 20 dkg babapiskóta
- kb 1 , 5 dl presszókávé
- 1 ek rumaroma
- A sütõt 180 °C - ra elõmelegítjük.
- Vízgõz felett felmelegítjük a vajat a porcukorral, a mézzel, a tojással, és a kakaóval, hozzákeverjük a szódabikarbónát, majd hozzáadjuk a liszthez és az egészet összegyúrjuk.
- A tésztát kétfelé osztjuk, majd lisztezett deszkán 20 x 30 - cm - es lapokká nyújtjuk és vajazott, liszttel behintett tepsi hátán, egyenként 6 - 8 perc alatt megsütjük, de elõtte szurkáljuk meg villával.
- A krémhez, 2 dl tejben simára a keverjük pudingport, a maradék tejet felforraljuk a cukorral, hozzáöntjük a pudingos tejet és sûrû krémmé fõzzük.. Ha a krém kihûlt, hozzákeverjük a puha vajat.
- Az egyik mézes lapra rákenjük a krém felét, ráhelyezzük a kávés rumban megforgatott babapiskótát, majd rásimítjuk a maradék krémet, végül ráborítjuk a másik tésztalapot, kissé rányomkodva. Hhûtõben egy éjszakán át pihentetjük, hogy összepuhuljanak a lapok, majd a tetejét megszórjuk porcukorral és tetszés szerint felszeleteljük.