~ HAMIS RAKOTT KRUMPLI GOMBÁVAL ~

2018-04-17

sponsored links






?HOZZÁVALÓK?
- 30 - 40 dkg csiperke 
- 5 db kifli
- 4 fõtt tojás
- só, bors
- kb 2 dl tej
- 1 tojás
- 1 csokor petrezselyem
- 500 ml tejföl
- zsemlemorzsa 
- vaj

  • A kiflit felszeleteljük, majd a kiflikarikák mindkét oldalát egy száraz serpenyõben megpirítjuk.
  • A felszeletelt gombát 2 ek olajon jól átpirítjuk, sózzuk, borsozzuk és hozzákeverjük a felaprított petrezselymet. 
  • Egy tûzálló ( 24 x 24 cm ) tálat kivajazunk és meghintjük az alját zsemlemorzsával. A kifliket megmártjuk a tojásos tejben ( csak éppenhogy ) és egy sort lerakunk a tál aljába, Rárakjuk a fele gombát, a karikára szeletelt tojást és meglocsoljuk tejföllel. Ezt mégegyszer megismételjük és az egészet befedjük tejföllel.
  • 180 °C - on szép aranybarnára sütjük.




Folytats a blogon ... juditkakonyhaja.blogspot.com/2018/04/...

sponsored links

Keres?s