~ HAMIS RAKOTT KRUMPLI GOMBÁVAL ~
sponsored links
?HOZZÁVALÓK?
- 30 - 40 dkg csiperke
- 5 db kifli
- 4 fõtt tojás
- só, bors
- kb 2 dl tej
- 1 tojás
- 1 csokor petrezselyem
- 500 ml tejföl
- zsemlemorzsa
- vaj
- A kiflit felszeleteljük, majd a kiflikarikák mindkét oldalát egy száraz serpenyõben megpirítjuk.
- A felszeletelt gombát 2 ek olajon jól átpirítjuk, sózzuk, borsozzuk és hozzákeverjük a felaprított petrezselymet.
- Egy tûzálló ( 24 x 24 cm ) tálat kivajazunk és meghintjük az alját zsemlemorzsával. A kifliket megmártjuk a tojásos tejben ( csak éppenhogy ) és egy sort lerakunk a tál aljába, Rárakjuk a fele gombát, a karikára szeletelt tojást és meglocsoljuk tejföllel. Ezt mégegyszer megismételjük és az egészet befedjük tejföllel.
- 180 °C - on szép aranybarnára sütjük.