~ HAMIS FANTA SZELET ~
sponsored links
T?szta :
- 3 toj?s, 3 ek porcukor, 2 ek meleg v?z, 3 ek liszt
- 2 ek kaka?por, 50 ml ?tolaj, 1 te?sk. s?t?por
- csipet s?
Kr?m :
- 30 dkg tejf?l ( 20 % - os ), 1 citrom reszelt h?ja
- 1 / 2 citrom leve, 1 tasak van?li?s cukor, 3 ek porcukor
- 3 ek v?z, 10 g ?tk. zselatin
2 dl tejsz?n
tetej?re :
- 4 dl fanta ?d?t?, 1 , 5 cs ( 60 g ) van?li?s pudingpor, 1 ek cukor
- A t?szt?hoz a s?t?t 180 ?C - ra el?meleg?tj?k, egy 20 * 30 cm - es tepsit s?t?pap?rral b?lel?nk.
- A toj?sokat sz?tv?lasztjuk, a feh?rj?t a s?val habb? verj?k. A s?rg?kat a cukorral habosra keverj?k, majd hozz?adjuk a vizet, az olajat ?s a kak?porral vegy?tett, s?t?poros lisztet. A massz?t ?vatosan ?sszeforgatjuk a toj?shabbal ?s a tepsibe sim?tjuk. Kb. 20 perc alatt megs?tj?k.
- A kr?mhez a tejsz?nt habb? verj?k, a tejf?lt ?zes?tj?k ( fontos hogy szobah?m?rs?klet? legyen ) majd hozz?keverj?k a v?zben megduzzasztott ?s mikr?ban foly?sra meleg?tett zselatint ?s ?sszeforgatjuk a habbal. A kr?met a kih?lt pisk?t?ra kenj?k.
- A tetej?re 1 dl ?d?t?ben sim?ra keverj?k a pudingport, a t?bbit felforraljuk a cukorral, majd hozz?adjuk a pudingot ?s alacsony l?ngon addig f?zz?k, am?g bes?r?s?dik, ekkor levessz?k a l?ngr?l, hagyjuk kicsit h?lni ?s a kr?mre ?ntj?k.
- H?t?ben legal?bb egy ?jszak?n ?t dermesztj?k.