~ HALLOWEEN PIZZAKORONG ~
sponsored links
Tészta :
- 15 dkg liszt
- 5 g szárított élesztõ
- 1 kk só
- csipet cukor
- 1 kis poharas joghurt
Feltét :
- 1 kisebb fej vöröshagyma
- 150 ml paradicsomszósz
- 1 tk morzsolt kakukkfû
- só, bors
- olívaolaj
- füstölt scamorza
- fekete olívabogyó
- A tészta hozzávalóból rugalmas tésztát gyúrunk, majd letakarva 30 percig pihentetjük.
- A finomra vágott hagymát kevés olívaolajon megfonnyasztjuk, majd hozzáadjuk a paradicsomszószt, ízesítjük és pár perc alatt összefõzzük.
- A tésztát fél cm - es vastagságúra kinyújtjuk és 6 cm - es korongokat szaggatunk belõle. Sütõpapírral bélelt tepsibe rakjuk, majd mindegyik korongot megkenjük a szósszal, megszórjuk apróra vágott sajttal és az olívabogyóból elkészítjük rá a pókot : - az olívabogyóból egy kicsit levágunk ez lesz a pók feje, a maradékot kettévágjuk, az egyik lesz a pók teste, a másik részt pedig vékonyan felszeleteljük a lábnak.
- Meglocsoljuk olívaolajjal és 200 °C - os sütõben kb 15 perc alatt megsütjük.