~ HABOS KÖRTÉS KOCKA ~
sponsored links
Tészta :
- 18 dkg liszt
- 5 dkg porrá õrölt xilit
- 10 dkg hideg vaj
- csipet só
- 1 citrom reszelt héja
- 1 kk sütõpor
- 1 tojás
Töltelék :
- 6 dl körtelé
- 2 tasak vaníliás pudingpor
- 1 tk õrölt szegfûszeg
- 2 - 3 ek xilit
- 4 - 5 db körte
- 1 ek étk. keményítõ
tetejére : - 2 dl tejszín ( Hulala )
- A tészta hozzávalóit gyors mozdulatokkal összegyúrjuk és folpackba csomagolva, hûtõben 60 percig pihentetjük.
- A körtéket meghámozzuk, eltávolítjuk a magjait és apróra feldaraboljuk, majd összeforgatjuk a keményítõvel.
- A pihentetett tésztát egy 25 x 25 cm - es sütõpapírral bélelt tepsibe simítjuk és 180 °C - on, 10 percig elõsütjük. Közben elkészítjük a pudingot.
- 1 dl körtelét és a pudingport csomómentesre keverjük. A maradék körtelevet a cukorral és a szegfûszeggel felforraljuk, majd hozzáöntjük a pudingos részt és sûrû krémmé fõzzük.
- Az elõsült tésztára rárakjuk a körtét és rásimítjuk a pudingot. Visszatoljuk a sütõbe és további 25 percig sütjük.
- A keményre vert tejszínhabot a kihûlt sütemény tetejére kenjük, majd kockákra szeletelve kínáljuk.