~ GLUTÉNMENTES BABAPISKÓTA ~

2018-06-07

sponsored links



Nagyon sokféle desszert készül babapiskótával és aki gluténérzékeny bizony elég drágán tud csak hozzájutni a különbözõ marketekben, bioboltokban. Na de, nem kell ennek így lennie mert ha magunk készítjük, kb 200 Ft - os ráfordítással 250 g piskótát kapunk. Kicsit lazább az állaga a megszokottnál, ezért nem is kell forgatni ( pl. kávéban vagy tejben ) inkább csak locsolgatni.

?HOZZÁVALÓK? - kb 20 db - hoz
- 3 tojás
- 9 dkg porcukor + a szóráshoz
- 12 dkg rizsliszt
- 1 ek étk. keményítõ ( Haas )
- 1 tasak vaníliás cukor
- csipet só

  • A sütõt melegítsük 200 °C - ra. 
  • A tojásokat válasszuk ketté, a tojássárgáját a porcukorral keverjük habosra. A fehérjét a sóval és a vaníliás cukorral verjük kemény habbá, majd egy spatulával óvatosan forgassuk bele  a kikevert tojássárgáját és a keményítõvel vegyített rizslisztet.
  • A masszát kanalazzuk egy sima csöves habzsákba és sütõpapírral bélelt tepsibe nyomjunk belõle 10 cm hosszú csíkokat, szórjuk meg a tetejüket porcukorral és süssük kb 10 percig. 

Folytats a blogon ... juditkakonyhaja.blogspot.com/2018/06/...

sponsored links

Keres?s