~ GERSLIS HÚSOS RAKOTT BURGONYA ~
sponsored links
- 50 dkg csirke combfilé
- 1 vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 szál répa
- 1 dl száraz vörösbor
- 10 dkg gersli
- kb 80 dkg burgonya
- 15 - 20 dkg reszelt sajt
só, bors, pirospaprika
- friss rozmaring
- 5 dkg vaj
- A gerslit kétszeres mennyiségû vízben fõzzük puhára. A finomra vágott hagymát kevés olajon dinszteljük meg, dobjuk hozzá a kisebb kockákra vágott húst és pirítsuk jól át, szórjuk meg pirospaprikával, adjuk hozzá a vékony karikára vágott répát és öntsük rá a bort, ha szükséges még kevés vizet és fõzzük az egészet roppanósra.
- A gerslit szûrjük le, adjuk hozzá a raguhoz, ízesítsük zúzott, fokhagymával, sóval, borssal és aprított rozmaringgal.
- A megpucolt burgonyát uborkagyalun szeleteljük fel és a felét rendezzük el egy kivajazott, zsemlemorzsával behintett sütõtál aljába úgy, hogy a szeletek jól fedjék egymást, szórjuk meg a sajt felével és halmozzuk rá a gerslis ragut. A maradék burgonyaszeletekkel fedjük be a tetejét és locsoljuk meg olvasztott vajjal.
- 180 °C - on fólia alatt süssük kb 45 - 50 percig, félidõben vegyük le a fóliát, szórjuk meg a megmaradt sajttal és süssük szép pirosra.