~ GASTAGNACCIO ALLA TOSCANA ~

2014-04-30

sponsored links





  Itt olaszo. ban, a legismertebb gesztenyelisztbĂ”l kĂ©szĂŒlt sĂŒtemĂ©ny a gastagnaccio - tipikus toszkĂĄn Ă©dessĂ©g, igen tĂĄplĂĄlĂł, cukor Ă©s tojĂĄs nĂ©lkĂŒl kĂ©szĂŒlĂ” Ă©dessĂ©g.
JellemzĂ”en Ă”szi sĂŒtemĂ©ny, de az Ă©vszaktĂłl fĂŒggetlenĂŒl bĂĄrmikor elkĂ©szĂ­thetĂ”.
A közĂ©pkorban, rĂ©szben mai ToszkĂĄnĂĄt felölelĂ” LunigianĂĄban, a gabonaliszt helyett sĂ»rĂ»n hasznĂĄltĂĄk a gesztenyelisztet, hiszen a szegĂ©ny emberek, az erdĂ”ben összegyĂ»jtött gesztenyĂ©bĂ”l nyert lisztbĂ”l, nagyon gyakran ettek ezzel kĂ©szĂŒlt Ă©teleket.
A liszt kellemes, jĂł illatĂș, erĂ”teljes aromĂĄjĂș, liszĂ©rzĂ©kenyek szĂĄmĂĄra a legideĂĄlisabb, hiszen glutĂ©nmentes.




? HOZZÁVALÓK ?
- 50 dkg gesztenyeliszt
- 7 dl vĂ­z
- 6 ek olĂ­vaolaj
- 10 dkg mazsola
- 10 dkg fenyÔmag
- csipet sĂł
- rozmaring











- A sĂŒtĂ”t melegĂ­tsĂŒk elĂ” 190 °C - ra, egy közepes mĂ©retĂ» ( kb 20 x 30 ) tepsit bĂ©leljĂŒnk ki sĂŒtĂ”papĂ­rral.
- A lisztet szitĂĄljuk ĂĄt, adjunk hozzĂĄ egy csipetnyi sĂłt, majd a vĂ­zzel Ă©s az olĂ­vaolajjal keverjĂŒk simĂĄra.
- A fenyÔmag 3 / 4 - t és a mazsolåt forgassuk a masszåhoz, majd simítsuk az egészet a tepsibe.
- VĂ©gĂŒl szĂłrjuk meg a maradĂ©k fenyĂ”maggal Ă©s pĂĄr rozmaringlevĂ©lkĂ©vel.
- Toljuk a sĂŒtĂ”be Ă©s sĂŒssĂŒk kb 20 - 25 percig.







Folytatás a blogon ... juditkakonyhaja.blogspot.com/2014/04/...

sponsored links

Keres?s