~ FÛSZERES DIÓS RÉPAKEKSZ ~
sponsored links
- 30 dkg liszt
- 5 dkg darált dió
- 8 dkg porcukor
- 18 dkg vaj / margarin
- 1 tk sütõpor
- 10 dkg finomra reszelt répa
- 1 citrom reszelt héja
- 1 - 1 kk õrölt fahéj, szegfûszeg, csillagánizs, szerecsendió
- 1 tojás
továbbá :
- házi baracklekvár
- olvasztott csokoládé
- A lisztet, a diót, a porcukrot, a sütõport és a fûszereket összevegyítjük, majd elmorzsoljuk benne a vajat. Azután hozzáadjuk a répát, a citromhéjat, a tojást és alaposan összegyúrjuk. Ha nem állna össze a tészta adjunk hozzá kevés vizet, majd átlátszó fóliába csomagoljuk és legalább 1 órára hûtõbe tesszük.
- A tésztát enyhén lisztezett felületen kb 3 mm - es vastagságúra nyújtjuk, majd egy pogácsa szaggatóval ( kb 5 cm ) kiszaggatjuk. A maradékot ismét összegyúrjuk és kiszaggatjuk. A korongokat sütõpapírral bélelt tepsibe rakjuk és 180 ° C - ra melegített sütõben kb 15 perc alatt megsütjük.
- A kekszeket baracklekvárral összeragasztjuk, a tetejét pedig vízgõz felett megolvasztott csokoládéval díszítjük.