~ FORRÓ MOGYORÓS CSOKOLÁDÉ ITAL~
sponsored links
Beköszöntött az õsz a maga színeivel, ízeivel és esõtõl áztatott kertjeivel. Szeretem. Jöhetnek a forró italok, melyek megmelegítik a kezünket, a lelkünket és az egész bensõnket. És persze jön az alma, a sütõtök és a csonthéjasok ideje is. Mind, mind finom alapanyag egy-egy étel elkészítéséhez. Egy klasszikussal forró itókával indítok, egy csipet mogyoró ízzel megfûszerezve. Kedvenc fotelunkban üldögélve, egy könyvel a kezünkben, puha takaróval körül ölelve a legjobb kortyolni való...
Hozzávalók 2 személynek: 200 ml. kókusztej, 200 ml. tej, 2 kanál barna nádcukor, 2 kanál sötét kakaópor / cukrozatlan /, 1 csipet só, 1 csipet fahéj, 1kávéskanál kukorica keményítõ,1 dl víz, 2 nagy kanál Nutella. Díszítésre: tejszínhab, keserû kakaópor.
A tejet a kókusztejet, a cukrot, a sót, a fahéjat és a kakaóport egy láboskába töltjük, és felmelegítjük. A kukorica keményítõt a vízzel simára keverjük és ha már majdnem forr a tejalap, lassan habverõvel kevergetve hozzá folyatjuk. A tüzet mérsékeljük és habverõvel addig keverjük,míg csomómentes és szép sima krémes nem lesz. Ha elkészült poharakba töltjük, tejszínhabbal és kakaószórással tálaljuk. Igazi melengetõ itóka.