~ FOKHAGYMÁS , KORPÁS ZSÖMLE ~
sponsored links
Ha már unjuk a hagyományos zsömlét és vágyunk valami pikánsabb ízre, akkor itt a megoldás. Leves, fõzelék mellé, felvágottal, vajjal, tejtermék mellé ajánlom.
Én, ahogy kisült, még melegében a megmaradt kencével kóstoltam.
A búzakorpát pedig ajánlatos lenne naponta fogyasztani, hiszen a rohanó, stresszes életvitel következménye a rostmentes táplálkozás. Belekeverhetjük a kedvenc joghurtunkba, mûzlinkbe, de akár palacsintatésztába, rántásba, galuskába is kiválóan alkalmas.
? HOZZÁVALÓK ?
- 35 dkg liszt, 5 dkg búzakorpa, 1 / 2 cs élesztõ, 1 kk cukor, 2 tk só, 3 ek olívaolaj, kb 2 dl langyos víz
Kence : - 1 ek olívaolaj, 1 ek tejföl, 3 - 4 gerezd zúzott fokhagyma, só - ízlés szerint
- A tészta hozzávalóit dagasszuk be, majd letakarva kelesszük a duplájára.
- Ha megkelt gyúrjuk át és osszuk kb 8 részre, formázzunk bucikat és tegyük kiolajozott formába.
- Kelesszük ismét úgy 20 percig, majd tegyük az elõmelegített 180 °C - os sütõbe.
- Süssük addig, amíg szép piros nem lesz, ekkor vegyük ki és kenjük le a kencével, szórjuk meg aprított fokhagymával, majd toljuk vissza és süssük még kb 3- 4 percig.