~ FELEMÁS ~

2018-03-02

sponsored links














Régen, gyerekkoromban nem sok választék volt az édességek között. Volt néhány csokoládé fajta meg a kekszek: háztartási keksz, derby keksz, vaníliás karika, pilóta és a tere-fere. Hû, de rég volt... Én szerettem mindegyiket, bár a maiaknak közel sincs olyan finom ízük mint a régieknek. Ez az egyszerû kevert sütemény kissé felidézi a múltat a tere-fere keksszel kapcsolatban. Mama sütött hasonlókat, lekvárral töltve. Ugyan ebben nincs lekvár, de attól még jó... Délutáni nassolni való egy bögre forró kakaó, vagy tejeskávé mellé.


Hozzávalók: 2 tojás, 2,5 dl. tej, 6 evõkanál olvasztott vaj, 6 dl. liszt, 2,5 dl. porcukor, 1/2 csomag sütõpor, 1 mokkáskanál szódabikarbóna, 1 kávéskanál vanília esszencia, 1 csipet só, 4 evõkanál Holland cukormentes kakaópor, 1/2 kávés csésze víz.


A kakaópor kivételével az összes hozzávalót tálba mérjük, majd elektromos mixerrel simára keverjük az egészet. A kész masszát elfelezzük, majd az egyik részébe belekeverjük a kevés vízzel kikevert keserû kakaóport. Egy kb. 20 x 30 cm-es tepsibe sütõpapírt teszünk és elõször a fehér tésztát, majd a sötét, kakaós tésztát simítjuk bele. Kenjük el mindkét réteget simára, majd mehet a sütemény az elõmelegített, 180 °C-fokos sütõbe sülni. Kb. 25-30 perc alatt készre sütjük a kevert tésztát. Kihûtjük, majd felkockázzuk. Tálaláskor szórhatunk rá kevés porcukrot vagy kevés keserû kakaóport. Forró kakaóhoz, tejeskávéhoz nagyszerû kísérõ.








Folytats a blogon ... https://illeskriszkonyhaja.blogspot.c...

sponsored links

Keres?s