~ FEKETERIBIZLIS , T?R?S ?RI?SCSIGA ~

2023-09-22

sponsored links



?HOZZ?VAL?K?
T?szta :
- 50 dkg liszt
- 25 g friss ?leszt?
- 8 dkg porcukor
- 1 kk s?
- 50 ml ?tolaj
- 1 toj?ss?rg?ja
- kb 2 , 5  dl langyos tej
t?ltel?k :
- 30 dkg t?r?
- kb 2 ek tejf?l
- 4 ek cukor - vagy ?zl?s szerint
- 1 tasak van?li?s cukor
- 1 citrom reszelt h?ja
- egy mar?knyi fagyos feketeribizli
tetej?re :
- 1 toj?s, j?gcukor

  • A t?szt?hoz az ?leszt?t 1 dl tej ?s 1 tk cukor kever?k?ben felfuttatjuk. A lisztet egy t?lba szit?ljuk, elvegy?tj?k benne a s?t, a porcukrot, majd a k?zep?be m?lyed?s k?sz?t?nk, ide ?ntj?k a felfutott ?leszt?t, a toj?st, az olajat, a tejet ?s az eg?szet ruganyos l?gy t?szt?va dagasztjuk. Ezut?n letakarva a dupl?j?ra kelesztj?k.
  • A t?r?t vill?val ?sszet?rj?k ?s ?zes?tj?k.
  • Ha a t?szta megkelt, lisztezett deszk?ra bor?tjuk ?s kb 30 x 40 cm - es nagys?g?ra kiny?jtjuk. R?halmozzuk a t?r?t, majd megsz?rjuk ribizlivel ?s felcsavarjuk mint a bejglit, ezut?n csiga alakra tekerj?k. A t?szta v?g?t kiss? ellap?tjuk, a csiga al? hajtjuk ?s s?t?pap?rral b?lelt tepsibe helyezz?k.
  • A tetej?t lekenj?k enyh?n felvert toj?ssal, megsz?rjuk j?gcukorral ?s m?g 30 percig kelesztj?k. S?t?s el?tt a t?szt?t  p?r helyen egy h?st?vel megszurk?ljuk ?s kb 35 - 40 perc alatt aranybarn?ra s?tj?k. 





Folytats a blogon ... juditkakonyhaja.blogspot.com/2020/09/...

sponsored links

Keres?s