~ FEHÉRCSOKOLÁDÉS CITROMOS DESSZERT ~
sponsored links
A Mindmegette . hu receptversenyén a harmadik helyezést kapott desszertet készítettem el, kicsit átalakított diétás változatban. Elképesztõen finom, sütés nélküli édesség.
?HOZZÁVALÓK? 2 személyre
Kekszes alap
- 9 dkg Detki cukormentes omlós keksz ( kakaós )
- 3 dkg olvasztott vaj
Krém :
- 2 citrom leve
- 1 citrom reszelt héja
- 1 citrom reszelt héja
- 50 ml limoncello likõr
- 1 dl víz
-kb 1 tk folyékony édesítõ - vagy ízlés szerint cukor
- 4 dkg étk. keményítõ
- 50 g fehércsokoládé
Díszítés :
- 1 dl tejszín
- 12 , 5 dkg mascarpone
- párcsepp folyékony édesítõ
- kekszmorzsa
Díszítés :
- 1 dl tejszín
- 12 , 5 dkg mascarpone
- párcsepp folyékony édesítõ
- kekszmorzsa
- A kekszet késes aprítóval morzsásra aprítjuk, majd összekeverjük az olvasztott vajjal és belenyomkodjuk a mini tortagyûrû aljába.
- A likõrt a citromlével felforraljuk, hozzáadjuk a vízben simára kevert keményítõt és sûrû krémmé fõzzük. Még forrón belekeverjük a csokoládét, majd ízesítjük citromhéjjal és édesítõvel. A krémet eloszlatjuk a kekszes alapon és hûtõbe tesszük dermedni.
- Ha a krém már megdermedt, a sütit késsel körbevágjuk és kiemeljük a formából.
- A habbá vert tejszínt összeforgatjuk a krémsajttal, majd csillagcsõvel ellátott habzsákba kanalazzuk, habrózsákat nyomunk a citromos krém tetejére és megszórjuk kekszmorzsával.