~ FAH?JAS KR?MES ~
sponsored links
?HOZZ?VAL?K?
Pisk?ta :
- 3 toj?s, 12 dkg cukor, 3 ek meleg v?z
- 12 dkg liszt, 1 tk ?r?lt fah?j, 1 / 2 mk s?t?por
Van?li?s kr?m :
- 3 dl tej, 1 tasak van?li?s pudingpor, 3 ek porcukor
- 3 dl tej, 1 tasak van?li?s pudingpor, 3 ek porcukor
- 20 dkg tejf?l ( 20 % - os ) 10 g ?tk. zselatin, 30 ml v?z
tov?bb? :
- 2 dl tejsz?n, 1 cs habfix, ( 2 ek porcukor - elhagyhat? )
- A s?t?t 180 ?C - ra meleg?tj?k, egy 20 * 28 cm - es tepsibe s?t?pap?rt v?gunk. A toj?st feh?red?sig verj?k a cukorral, majd tov?bb verve hozz?adjuk a vizet, ezut?n hozz?szit?ljuk a s?t?porral, fah?jjal vegy?tett lisztet. A massz?t a tepsibe egyenletesen elkenj?k ?s kb 18 - 20 perc alatt t?pr?b?ig s?tj?k.
- A kr?mhez a zselatint hideg v?zbe ?ztatjuk, a pudingot megf?zz?k a tejben, m?g forr?n hozz?adjuk a zselatint ?s addig kevergetj?k am?g elolvad benne, ezut?n hozz?keverj?k a cukrot, a tejf?lt ?s addig h?tj?k am?g elnem kezd dermedni. Ekkor a pisk?t?t lapj?ban kett?v?gjuk, az egyik lapot visszahelyezz?k a tepsibe vagy s?t?keretet tesz?nk k?r? ?s r?kenj?k a kr?met.
- A tejsz?nt habb? verj?k a habfix- el, elsim?tjuk a kr?m tetej?n, majd r?helyezz?k a m?sik pisk?talapot. 3 - 4 ?r?n ?t vagy egy ?jszak?t h?t?ben dermesztj?k. Felkock?zva porcukorral megsz?rva k?n?ljuk.