~ FAGYI SZELET ~

2017-05-04

sponsored links



 Habos, könnyed és egyszerûen elkészíthetõ sütemény - de máig sem értem, miért hívják fagyi szeletnek ?
A tésztához érdemes a diót illatosra pirítani, mert sokkal intenzívebb ízt kölcsönöz a tésztának. 
A neten nagyon sok helyen szerepel a receptje, én a piskótához még olajat kevertem, a krémet pedig nem liszttel, hanem pudingporral sûrítettem. Elronthatatlan kategória.

?HOZZÁVALÓK?
Piskóta :
- 3 tojás
- 15 dkg porcukor
- 15 dkg liszt
- 10 dkg dió
- 1 ek étolaj
- 1 / 2 tasak sütõpor
- 7 ek víz
- csipet só
Krém :
- 2 tojássárgája
- 2 , 5  dl tej
- 1 cs vaníliás pudingpor
- 20 dkg margarin
- 15 dkg porcukor
- 1 cs buorbon vaníliás cukor
Tetejére : - 4 dl tejszín ( Hulala ) , kakaópor

  1. A sütõt elõmelegítjük, egy 20 x 30 - as tepsit kibélelünk sütõpapírral. A tojást szétválasztjuk, a fehérjét a sóval habbá verjük. A tojássárgáját fehéredésig keverjük a porcukorral és a vízzel, majd hozzákeverjük a dióval elvegyített sütõporos lisztet és lazán összeforgatjuk a tojáshabbal és az olajjal.  A masszát a tepsibe simítjuk és tûpróbáig sütjük.
  2. A krémhez kevés tejben simára keverjük a pudingport és a tojássárgáját, a többi tejet felforraljuk, majd állandó keverés mellett hozzáöntjük a pudingos - tojásos tejet és kis lángon sûrû krémmé fõzzük. A vajat habosra keverjük a cukrokkal, majd simára keverjük a kihûlt krémmel. A krémet egyenletesen a piskótára simítjuk, majd rákenjük a felvert tejszínhabot, a tetejét villával megcifrázzuk és megszórjuk kakaóporral. 2 - 3 órára hûtõbe tesszük, majd tetszés szerint szeleteljük.




Folytats a blogon ... juditkakonyhaja.blogspot.com/2017/05/...

sponsored links

Keres?s