~ EPRES ÁFONYATORTA FAGYLALT ~
sponsored links
Évek óta nem volt ilyen meleg Májusban. Éppen kedvezõ ez a sok napsütés az eper éréséhez. Hétvégén eperföldön jártam és szedtem egy vödör epret. Nem voltak nagyon, viszont méz édesek és sötétek. Ideális volt az eperdzsemhez. Nem fõztem sokat, csak két kilót, hogy frissen fogyjon el, amíg szép piros a színe. Ettünk belõle eleget és még készítettem egy adag fagyit is. Amilyen gyorsan elkészült, olyan gyorsan el is fogyott.
Hozzávalók 4 személyre: 250 gr. mascarpone, 400 gr. sûrû görög joghurt, 100 gr. sûrû tejszín, 2 evõkanál méz, 2-3 evõkanál porcukor, 1 csésze eper, 1 csésze áfonya, 3-4 evõkanál eperdzsem, 3 db. gofri. Tálaláshoz: eper, tejszínhab, eperdzsem.
Az epret megmossuk és felkockázzuk, az áfonya felét pürésítjük. Egy tálba öntjük a mascarponét, a joghurtot, a tejszínt, a mézet, a porcukrot, majd habverõvel simára keverjük. Mehet a krémbe a felkockázott eper, az áfonya, az áfonyapüré és a kis kockákra felvágott gofri is. Az egészet összekeverjük és fagyi-krém mehet egy kb. 20 x 20 cm-es tepsibe. Elsimítjuk, majd betesszük a fagyasztóba 1-2 órára, hogy fagylalt állagúra megdermedjen. Tálaláskor kiadagoljuk a fagylaltot 4 kehelybe, teszünk rá tejszínhabot, eperdzsemet és felaprított epret. Máris tálaljuk. Mennyei!
Videorecept: