~ EPRES - R?ZSAVIZES PISK?TATEKERCS ~
sponsored links
Pisk?ta :
- 5 toj?s, 12 dkg porcukor, 50 ml tej
- csipet s?, 1 / 2 kk s?t?por, 9 dkg liszt
- 3 - 4 ek r?zsav?z - a locsol?shoz
t?ltel?k :
- kb 25 - 30 dkg eper ( n?lam m?lyh?t?tt ) vagy k?sz eperlekv?r
- p?r csepp citroml?, kb 4 ek cukor, 1 ek r?zsav?z
- 1 / 4 tasak 3 : 1 - ben Dzsemfix
d?sz?t?s :
- porcukor, kand?rozott r?zsaszirom
- Az epret egy l?basba tessz?k ?s addig meleg?tj?k am?g a szemek kiolvadnak, ezut?n egy botmixerrel p?r?s?tj?k, majd hozz?keverj?k a citroml?t, a cukrot ?s kb 10 percig f?zz?k. Ezut?n hozz?sz?rjuk a dzsemfix - et ?s nagy l?ngon, ?lland? keverget?s mellett m?g 3 - 4 percig forraljuk, v?g?l hozz?keverj?k a r?zsavizet.
- * Ha lekv?rt haszn?lunk, akkor keverj?k hozz? a r?zsavizet.
- A pisk?t?hoz a s?t?t 180 ?C - ra meleg?tj?k, egy nagy g?ztepsibe s?t?pap?rt fektet?nk. A toj?sokat sz?tv?lasztjuk, a s?rg?kat 5 dkg cukorral feh?red?sig verj?k, majd hozz?keverj?k a tejet ?s a s?t?poros lisztet.
- A toj?sfeh?rj?t a s?val habosra verj?k, majd k?t r?szletben hozz?adagoljuk a cukrot ?s tov?bb keverve kem?ny habb? verj?k, ezut?n kev?s habbal laz?tjuk a toj?ss?rg?s massz?t ?s laza mozdulatokkal ?sszeforgatjuk a t?bbi toj?shabbal,
- A massz?t a tepsibe sim?tjuk ?s kb 18 - 20 perc alatt megs?tj?k. ( a s?t?t ne nyissuk ki a s?t?s alatt ! ) Ha a pisk?ta megs?lt k?ssel fellaz?tjuk a sz?leket ?s egy tiszta konyh?ra bor?tjuk, leh?zzuk r?la a pap?rt ?s a konyharuh?val egy?tt feltekerj?k.
- A kih?lt pisk?t?t kitekerj?k, meglocsoljuk r?zsav?zzel, elkenj?k rajta a lekv?rt ?s visszatekerj?k. S?t?pap?rba csomagoljuk ?s 2 - 3 ?r?n ?t h?t?be tessz?k.