~ EPERMOUSSE KOCKA ~
sponsored links
?HOZZ?VAL?K?
Pisk?ta :
- 3 toj?s, 3 ek cukor, 3 ek liszt, csipet s?
Mousse :
- 25 - 30 dkg eper, kb 4 ek cukor, 3 dl tejsz?n (pl. Hulala )
- 1 tasak ?tk. zselatin ( 15 g ), 30 ml v?z, p?r csepp citroml?
tov?bb? :
- 1 cs friss leveles t?szta, kb 15 - 20 dkg eperlekv?r
- A pisk?t?hoz a s?t?t 180 ?C - ra meleg?tj?k, egy kb 20 * 30 cm - es tepsibe s?t?pap?rt v?gunk. A toj?sokat a cukorral, s?val j? habosra, feh?red?sig verj?k, majd ?vatos mozdulatokkal hozz?forgatjuk az ?tszit?lt lisztet. A massz?t a tepsibe sim?tjuk ?s kb 15 perc alatt megs?tj?k.
- A leveles t?szt?t kitekerj?k, s?t?pap?rral b?lelt tepsibe helyezz?k, majd egy pizzav?g?val a r?videbbik oldal ment?n kb 2 cm - es cs?kokra v?gjuk ?s 180 ?C - on sz?p barn?ra megs?tj?k.
- A zselatint a v?zben megduzzasztjuk, az epret botmixerrel p?r?s?tj?k, hozz?keverj?k a cukrot, citroml?t, majd egy l?basban kb 15 percig f?zz?k.
- Az epersz?szb?l kb 4 - 5 ev?kan?llal f?lretesz?nk, a t?bbihez m?g melegen hozz?adjuk a zselatint ?s old?d?sig keverj?k benne.
- A pisk?t?r?l leh?zzuk a pap?rt, s?t?keretet helyez?nk k?r? ?s elkenj?k rajta a f?lretett epresz?szt.
- A tejsz?nt habb? verj?k, majd laza mozdulatokkal hozz?forgatjuk a kih?lt zselatinos epret, ezut?n a hab fel?t elkenj?k a pisk?t?n, h?zagosan kirakjuk a tetej?t a fele leveles r?ddal, majd r?sim?tjuk a megmaradt habot ?s erre r?helyezz?k a marad?k rudakat.
- A lekv?rt foly?sra meleg?tj?k vagy forr? v?zet kever?nk hozz? ( ha sz?ks?ges szit?n m?g ?tsz?rj?k ) ezut?n habzs?kba szedj?k ?s kit?ltj?k vele a leveles rudak k?zeit. M?snap szeletelj?k.