?Eckleres? süti (gyûjtött tojásfehérjébõl)
sponsored links
Úgy alakult, hogy már 12 db tojás fehérje összegyûlt. Már van többféle opció a felhasználásra – pl. “paleo túró” vagy “fehér kenyér tojásfehérjébõl” vagy Eckler torta paleosan, de most egy újabb variációt sütöttem meg, és pont olyan omlós és selymes lett, mint amilyen érzés a képrõl árad
Hozzávalók és elkészítés egyben:
- Az összegyûjtött tojások fehérjét egy kisebb citrom fele levének hozzáadásával verd kemény habbá; a habverés végsõ fázisában adj hozzá legalább 3-4 evõkanál eritritet, és verd tovább a habot
- Egy sütõedényt (én egy hosszúkás gyümölcskenyeres formát választottam!) zsírozz ki és szórd meg lehetõleg kókuszliszttel (más világos pellet is lehet), vagy valamilyen õrölt maggal
- Könnyû mozdulatokkal, hogy a habban lévõ levegõ megmaradjon – keverj a habhoz 3 evõkanállal nyílgyökérlisztet is (szórva!)
- A habot kanalazd a formába és egyengesd el
- Kb. 150 fokon, régi sütõben közel a legkisebb fokozathoz – szárítva süsd meg a tésztát – kb. 20 perc
- Közben ránézhetsz, és végezhetsz tûpróbát is
- Az Eckler tortára emlékeztetõ süteményt borítsd ki (esetleg késsel rá kell segíteni!) a formából egy xukrozott tálcára
- Porxukorral hintsd meg a süti tetejét, és kínálj mellé gyümölcsöt