~ DIÓS GUBAFELFÚJT ~
sponsored links
?HOZZÁVALÓK?
- 5 db szikkadt kifli
- 4 dl tej
- 3 tojássárgája
- 3 ek xilit vagy cukor
- 15 dkg darált dió
- 1 kk vaníliakivonat
Pudinghoz :
- 5 dl tej
- 1 tasak vaníliás pudingpor
- 3 ek xilit
tetejére :
- 3 tojásfehérje
- csipet só
- 1 ek porrá õrölt xilit
- 1 ek étk. keményítõ
- Egy kb 24 x 24 cm - es sütõtálat vajazzunk ki és szórjuk meg zsemlemorzsával. A sütõt melegítsük elõ 170 °C - ra.
- A kifliket karikázzuk fel és tegyük egy nagyobb tálba. Készítsük el a pudingot. A tejet a tojássárgájával, az édesítõvel, a vaníliával keverjük össze és öntsük rá a kiflire. Azután szórjuk rá a diót és kanalazzuk rá a pudingot. Az egészet óvatosan forgassuk össze, majd halmozzuk a sütõtálba.
- A fehérjét egy csipet sóval verjük habbá, majd félidõben szórjuk hozzá a cukrot és a keményítõt, majd verjük fényes, masszív habbá. A habot simítsuk a kiflire és süssük kb 20 percig.