~ DIÓS - CSERESZNYÉS BÉLES ~
sponsored links
Itt a finom béles:) - diós is fahéjas is és nagyon eteti magát. Szintén az egyszerû és gyors kategóriába tartozik. Vékony linzertészta között laza, habos töltelék. Csak ajánlani tudom.
? HOZZÁVALÓK ?
Tészta : - 30 dkg liszt, 18 dkg vaj, 8 dkg porcukor, 1 tojás, csipet só, pici víz - ha szükséges
Töltelék : - 70 dkg magozott meggy, 15 dkg darált dió, 4 db tojás, 20 dkg cukor, 1 tk fahéj, 5 dkg vaj
- 1 tojás a kenéshez
- A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és becsomagolva hûtõbe tesszük.
- A töltelékhez kettéválasztjuk a tojásokat, a sárgáját fehéredésig keverjük a cukorral és a vajjal, majd hozzákeverjük a diót és a fahéjat.
- A fehérjéket pici citromlével habbá verjük és óvatosan beleforgatjuk a diós masszába.
- A tésztát kétfelé vesszük, a felét belesimítjuk egy kb 20 X 30 - as sütõpapírral bélelt tepsibe, villával megszurkáljuk és rá kanalazzuk a diós masszát, majd kirakjuk a lecsepegtetett meggyszemekkel.
- A megmaradt tésztával beborítjuk a süteményt, enyhén rányomkodva a töltelékre.
- Lekenjük felvert tojással, villával megszurkáljuk és elõmelegített, 180 ° C - on kb 35 - 40 percig sütjük.
- A tepsiben hagyjuk teljesen kihûlni, felkockázva, porcukorral megszórva kínáljuk.