~DIÓS - CSERESZNYÉS BUGLYOSKA ~
sponsored links
Érdekes neve van ennek a sütinek, a lefûzött receptjeim között találtam rá a receptre, valami cseresznyés után kutatva.
Egyszerû linzertészta között, finom édes cseresznye, dióhabbal ötvözve.
Csak ne kellene magozni . . . pedig már hányszor megfogadtam, hogy veszek meggymagozót, ami még ráadásul az olívabogyó magozását is megkönnyítené.
Az a jó ezekben a linzertésztákban, hogy akár elõzõ este is összegyúrhatjuk és már nem kell vele bajlódni a a süti összeállításakor - én is ezt tettem, sõt a cseresznyét is elõre kimagoztam.
? HOZZÁVALÓK ?
Tészta : - 35 dkg liszt, 18 dkg vaj, 7 dkg porcukor, 1 citrom reszelt héja, 3 tojássárgája, csipet só, 1 - 2 ek tejföl
Töltelék : - 1 kg cseresznye, 3 tojás fehérje, 8 dkg kristálycukor, 1 cs vaníliáscukor, 10 dkg õrölt dió, 2 ek darált keksz
- fahéjas porcukor a szóráshoz
- A tészta hozzávalóit gyúrjuk össze, majd osszuk 2 / 3 ill 1 / 3 részre. Csomagoljuk folpackba, és a nagyobbik részt hûtõbe, a kisebbet pedig tegyük a mélyhûtõbe.
- A cseresznyébõl tegyünk félre pár szemet ( díszítésnek ) a többit magozzuk ki és csöpögtessük le a levét.
- A fehérjébõl egy csipet sóval és a cukrokkal verjünk habot, végül forgassuk hozzá az õrölt diót.
- Egy 24 cm - es kapcsos formát béleljünk ki sütõpapírral ( az oldalát is ), simítsuk bele a nagyobbik tésztát és szórjuk meg a keksszel.
- Halmozzuk rá a cseresznyét, kenjük rá a diós habot és reszeljük rá a megmaradt tésztát.
- Elõmelegített 180 °C - on süssük addig, amíg színt kap a felsõ tésztaréteg ( kb 35 - 40 perc ).
- Ha megsült, hagyjuk a formában kihûlni majd szórjuk meg fahéjas porcukorral és díszítsük cseresznyeszemekkel.