~ DIÓS ALMÁS MÁKGOLYÓK ~
sponsored links
?HOZZÁVALÓK? - kb 16 db - hoz
- 1 nagy alma
- 10 - 10 dkg darált dió és mák
- 5 dkg gluténmentes zabpehely
- 5 dkg gluténmentes darált keksz
- 5 dkg vaj
- kb 4 ek méz
- 1 tasak vaníliás cukor
- 1 tk õrölt fahéj
- fél narancs reszelt héja
- csipet só
- darált dió - a forgatáshoz
- A meghámozott almát lereszeljük, majd a levétõl kinyomkodjuk, hozzáadjuk a zabpelyhet, a kekszmorzsát, a diót, a mákot, ízesítjük vaníliás cukorral, fahéjjal, narancshéjjal és sóval.
- A vajat a mézzel összeolvasztjuk, majd a keverékhez öntjük és alaposan összedolgozzuk. A masszát 1 órára hûtõbe tesszük, azután kb 30 g - os golyókat formálunk belõle és meghempergetjük a dióban.
Ötlet : Takarékos sütemények